Bestyrelsen har modtaget følgende mindeord over æresformand Poul Wendelboe, fra vores medlem Jens Otto Tram:

Den 02. oktober 2013 kl 06.00 om morgenen drog brødrene Poul Husmer, Mogens Pedersen og Jens Otto Tram til Aalborg i bil for at deltage i den tidligere formand og æresformand i Det Broderlige skydeselskab, Papegøjegildet af 20 maj 1431  Poul Wendelboes bisættelse. Poul sov ind efter kort tids sygdom i sit hjem på Otiumgården i Aalborg den 27 september 2013.

Poul opnåede, på nær et par måneder, at blive den høje alder af 103 år og var frisk til det sidste. Det var en bisættelse med en fyldt Hasseris kirke med mange brødre samt en efterfølgende frokost på "Bakken" med øl og brændevin og hvad dertil hører. Der var taler fra Pouls familie, venner, venskabsgilder og venner fra hans tid som modstandsmand samt at Poul  Husmer blæste Amazing Grace på sin trompet til ære for Poul Wendelboe.

Poul Wendelboe var en særdeles aktiv modstandsmand under 2. verdenskrig. Efter krigen var han formand og medstifter af hjemmeværnet i Nordjylland. Poul var konfektionsuddannet og overtog sin fars firma i 1954. Virksomheden syede skjorter og benklæder og havde over 200 ansatte. Derudover startede Poul samtidig, med tre tidligere modstandsfolk, i 1961 Færdig beton Aalborg der senere blev solgt til Unicon. Poul var en utrolig driftig mand og havde mange jern i ilden.

Poul Wendelboe har været formand for Det Broderlige Skydeselskab, Papegøjegildet af 20. maj 1431 i 27 år, og blev efterfølgende æresformand i selskabet. I hans formandsperiode havde han i 1981 den glæde at tage imod Prins Henrik, der gæstede Papegøjegildet i anledning af dets 550 år.

Poul Wendelboe vil huskes af mange brødre som et historisk interesseret menneske. Når Poul holdt taler gav han mange gode oplevelser og mange historiske tilbageblikke 

og kunne helt fantastisk berette om eksempelvis Peder Ilfarsen der var borgmester i Aalborg og med til at stifte gildet i 1431. Poul har gjort uvurderligt meget for både Papegøjegildet og venskabsgilderne og glemte aldrig at "gavne og fornøje". Det er stunder vi aldrig vil glemme.

Poul Wendelboe knyttede vores gilder som venskabsgilder for mere end 30 år siden og er årsagen til de meget tætte bånd vi i dag har til det Broderlige Skydeselskab i Aalborg og som flittigt besøger os hver gang der kaldes til fugleskydning.

Efter endt frokost, en god dag helt efter Pouls ånd og motto "herlige tider" gik turen atter tilbage til Frederikssund.

Poul var en prægtig menneske, æret være hans minde.

På fotoet ses fra venstre ses: Egon Østergaard, Poul Husmer, Preben Wendelboe (Pouls søn), Poul Christian Pedersen Bach, Jens Otto Tram og Mogens Pedersen.

Jens Otto Tram

DE seneste nyheder