Kongeaften og Ny Æresformand i Borger og Fugleskydningsselskabet i Frederikssund.

Borger og Fugleskydningsselskabet i Frederikssund afholdte Kongeaften den 6. november 2014 med over 80 deltagende brødre.  Der blev traditionen tro, serveret gule ærter med kogt flæsk og pølse som blev skyllet ned med rigelige mængder af øl og snaps. Derefter blev der serveret pandekager med solbærrom.

På Kongeaften er det også en tradition at brødrene hilser den nye Majestæt velkommen. Årets Fuglekonge blev Slagtermester Flemming Hansen, tidligere medlem af bestyrelsen og i øvrigt flittig broder til vores Fugleskydninger i Aalborg. Et andet af aftenens traditionelle højdepunkter var opsætning af Eksmajestæt John Bang Nielsens smukke Kongeplatte.

 I år blev der optaget 14 nye brødre som vi ønskede velkommen i selskabet med salut og ser frem til at de nye brødre vil efterleve selskabets motto, at gavne og fornøje.

Ikke en tradition men nye tider blev det i Frederikssund, da selskabets tidligere Formand og Æresbroder Poul Husmer blev udnævnt til Borger og Fugleskydningsselskabet første Æresformand for det store arbejde Poul har gjort for selskabet. Det er en titel som Poul både blev overrasket og meget rørt over at få tildelt. Der er ingen som Poul der med stolthed, ydmyghed og værdighed kan bære denne ærestitel og kæde i mange år frem. Pouls store smil og første sætning til mig efter udnævnelsen var, ”Jeg troede at jeg var holdt op med at gå med kæde”.  Det er en stolt Æresformand Borger og Fugleskydningsselskabet i Frederikssund har fået.


Som formand Niels Martin Viuff blandt andet udtrykte det i talen til Poul: Poul har med 23 år været den længst siddende formand for Borger og Fugleskydningsselskabet i Frederikssund. Poul har i sin formandsperiode styrket selskabet væsentligt med mange forskellige givende tiltag og har gjort en dyd ud af, at bevare selskabets gamle traditioner. Disse tiltag, energien og kærligheden for selskabet har ført til, at Poul afleverede et veltrimmet og mønsterværdigt selskab med en stor tilgang af nye brødre og ikke mindst, den bedste økonomi nogensinde. Poul og hans familie har i 4 generationer været med i selskabet og Poul blev selskabets Fuglekonge i 1968. Herefter rejste selskabet sig for at udråbe et leve for den nye Æresformand.

Poul Husmer er kendt af de fleste i Det broderlige Skydeselskab i Aalborg. Her blev Poul optaget i 1998 og er en flittig broder på bakken. Han har igennem mange år været generatoren når det gjaldt at udbygge og fastholde de efterhånden ubrydelige bånd der er imellem vore 2 selskaber i Aalborg og Frederikssund. Til de få brødre der ikke kender Poul, så er det Poul der ” trutter i trompeten” ved festlige lejligheder. Poul ´s helt store passion er at spille trompet og han er en særdeles dygtig en af slagsen. 

Stort tillykke Poul. Vi glæder os på dine vegne og ved, at du vil bære din nye titel med værdighed.

Med broderlig hilsen

Jens Otto Tram,

Broder i Aalborg og Frederikssund.

DE seneste nyheder